Płyta indukcyjna – wymagania

Ta grupa powoli zajmuje coraz wikszy obszar rynku w swojej branży. To aktualnie najszybsze, najbardziej oszczędne i najbezpieczniejsze urządzenia do efektywnego gotowania, bazujące na innowacyjnej technologii uzyskiwania ciepła poprzez indukcję elektromagnetyczną. Po postawieniu garnka z ferromagnetycznym dnem na włączonym polu, energia cieplna wytwarzana jest bezpośrednio w dnie naczynia. Pole nie nagrzewa się do wysokich temperatur, na płycie nic się nie przypala, wyeliminowane jest więc ryzyko poparzenia. Płyta indukcyjna jest tez bardziej energooszczędna od ceramicznej, gdyż ciepło indukowane jest tylko w obszarze dna naczynia i nie ma mowy o stratach energii – gdy postawimy mniejszy garnek na dużym polu – reszta powierzchni pola pozostaje zimna. Ponadto płyta indukcyjna oferuje mnóstwo przydatnych funkcji i jest wyjątkowo komfortowa w eksploatacji. Jest tezż całkowicie bezpieczna, gdyż wyłącza sie sama, jezeli nie postawi sie na niej naczynia, kiedy zalany zostanie panel sterowania, gdy na pole grzewcze upadnie jakiś inny przedmiot, lub gdy pozostanie włączona przez dłuższy czas.

Zapisz się do naszego
Newslettera i badź
zawsze na bieżąco!