Szuflada na blachy do pieczenia

Święta Wielkanocne nie obędą się bez drożdżowych babek, słodkich mazurków i kolorowej paschy. Zanim będziemy delektować się ich smakiem, najpierw musimy je upiec, a to nie lada sztuka. Najpierw trzeba odnaleźć wszelkie foremki, blachy, wałki i miksery. Najczęściej są upychane gdzieś w kątach czy narożnikach. Znalezienie odpowiedniej formy do pieczenia sprawia wiele kłopotu. Jak temu zaradzić? Odpowiedź jest prosta! Nie bałaganić ;-). Warto zastosować szuflady. Najpraktyczniej będzie je umieścić obok piekarnika. Stosując szufladę z wysokim frontem, dzięki specjalnym listwom nasze przybory możemy poustawiać pionowo. Dodatkowe miejsce na wałek do pieczenia, papier czy foremki uzyskamy dzięki wewnętrznej szufladzie. A gdzie chować książki kucharskie? Najlepiej nad piekarnikiem! Dla lepszego komfortu warto zastosować szafki z górnymi podnośnikami. Dzięki temu unosząc front, możemy  zatrzymać go na dowolnej wysokości i nic nie będzie nam zawadzać.

Kiedy już upieczemy coś smakowitego chcemy to praktycznie przechować i podzielić się ze znajomymi. Każdy z nas wykorzystuje wtedy folię spożywczą, by estetycznie przechowywać żywność. Wśród pomocników kuchennych znajdziesz m.in obcinarkę do folii, która idealnie pasuje do wybranego systemu szuflad. Dzięki niej rozwijanie oraz przycięcie folii spożywczej staje się zaskakująco łatwe. Wygodne, dalsze użycie nieposklejanej folii zapewnia specjalny wałek do równomiernego napinania. Obcinarka do folii to też doskonały pomysł na upominek.

Zapisz się do naszego
Newslettera i badź
zawsze na bieżąco!