Relacja z Akademii Funkcjonalna Kuchnia w Warszawie 26.01.2017

"Empatia i sensulaność"

W dniu 26 stycznia 2017 roku w Warszawie odbyło się szkolenie dla architektów i projektantów wnętrz w ramach II edycji Akademii Funkcjonalna Kuchnia. Spotkanie cieszyło się dużym zainteresowaniem. W szkoleniu wzięło udział ponad 80 projektantów. Szkolenie odbyło się się pod hasłem: "Empatia i sensualność", które było główną osią tematów szkoleniowych.

Praca designera to „zmienianie potrzeby w popyt”. Aby odnieść sukces musimy ponownie umieścić człowieka w centrum opowieści. Empatia jest po to, żeby podczas procesu kreacji nie tracić go z oczu. Problem leży w tym, że ludzie nie są świadomi jakie są ich potrzeby. Prawdziwym zadaniem projektanta jest pomaganie ludziom w wyrażaniu ukrytych potrzeb. Czuję więc jestem. Sensualność to odbieranie bodźców przy pomocy zmysłów. A gdzie jak nie w kuchni tych bodźców jest najwięcej.

Zaprasamy do zapoznania się z krótką fotorelacją z wydarzenia.

Zapisz się do naszego
Newslettera i badź
zawsze na bieżąco!