Relacja z Akademii Funkcjonalna Kuchnia w Łodzi 6.04.2017

W dniu 6 kwietnia 2017 roku odbyła się Akademia Funkcjonalna Kuchnia. To wydarzenie stworzone specjalnie dla projektantów i architektów, które przygotowuje ich do spojerzenia na potrzeby klienta. Tematem przewodnim tegorocznej Akademii była "Empatia i sensualność". W Łodzi w zajęciach uczestniczyło ponad 40 projektantów. Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział i twórczą atmosferę. Zachęcamy do przejrzenia fotorelacji z wydarzenia.


Praca designera to „zmienianie potrzeby w popyt”. Aby odnieść sukces musimy ponownie umieścić człowieka w centrum opowieści. Empatia jest po to, żeby podczas procesu kreacji nie tracić go z oczu. Problem leży w tym, że ludzie nie są świadomi jakie są ich potrzeby. Prawdziwym zadaniem projektanta jest pomaganie ludziom w wyrażaniu ukrytych potrzeb. Czuję więc jestem. Sensualność to odbieranie bodźców przy pomocy zmysłów. A gdzie jak nie w kuchni tych bodźców jest najwięcej.

Akademia_Funkcjonalna_Kuchnia

Zapisz się do naszego
Newslettera i badź
zawsze na bieżąco!